Fælleshuset

Vores fælles hjem

Indendørs og udendørs fællesrum

På Toustrup Mark er der mange fællesrum – både indendørs og udendørs. Der er et hav af værksteder, legerum og hyggekroge. En festsal, en sauna, billardrum, spisestue med pejs, maddepoter, dagligstue og storkøkken. (Under linket ‘Værksteder’ kan man læse mere om vores mange faciliteter.)

Vores fælleshus er dog meget mere end en samling faciliteter – det er en følelse af et fælles hjem. Det er her man som Toustrupper mærker, at vi virkelig kender hinanden godt og er flettet ind i hinandens liv på en helt særlig måde. Vi spiser sammen 5 gange om ugen og efter maden ender det ofte i kaffe og snak om løst og fast. Nogen aftaler at spille billard senere på aftenen, nogen tænder saunaen og henter kolde øl, andre mødes i deres udvalg og planlægger, de store børn fræser ud og leger og de mindre går måske i samlet flok ned og fodrer kaniner. Opvaskeholdet er i fuld gang og næste dags madhold gennemgår sikkert køleskabet for ingredienser alt imens nogen lægger fællesmødeoplæg i dueslagene. Det summer af liv og god stemning.

Stemningen i fælleshuset er en symbiose af, hvordan Toustrup fungerer som helhed. Taler vi voksne ordentligt til hinanden? Bøvler børnegruppen? Er der rod i ansvarsområderne? Husker folk at rydde op efter sig og hjælpe den nabo der ikke selv kunne nå det? Får udvalgene indkøbt nyt når noget er gået i stykker? Er vi tunet ind på hvordan hinanden har det?

Fælleshuset føles som et hjem, når vi løfter i flok socialt og i praksis.