Arbejdslørdag

Et arbejdsfællesskab

Intensivt og hyggeligt

En gang om måneden er der arbejdslørdag på Toustrup Mark. Arbejdslørdagen er mange ting. Det er en forskønnelsesdag, en beboer-ryste-sammen-dag og en dag, hvor der er fokus på hvordan vores fælles hjem skal indrettes. Skal vi have genopført svævebanen? Skal vi forskønne terrassen i Løvegård eller noget helt tredje?

Dagen starter med hyggelig fællesmorgenmad kl. 9.00, hvorefter beboerne i fællesskab gennemgår dagens opgaver. På en typisk arbejdslørdag vil nogen hold reparere på bygningerne; f.eks skifte vinduer, murer sokkel eller andet håndværksmæssigt. Andre hold vil måske være ude og beskære træer og buske, ordne fold, gennemgå dræn etc. Vi skal også have kørt storskrald og børnene hjælpes ad med at rydde op i salen Risbjerg der i hverdagen fungerer som legeområde. Andre børneopgaver kunne være at plukke bær om sommeren til nedfrysning, presse æblesaft, male fastelavnstønder eller køre haveaffald på ATV.

Kl. 13 – 14 er der stor frokost. Det står dagens madhold for, ligesom de står for morgenmad og eftermiddagskage sidst på dagen kl. 16 hvor arbejdslørdagen slutter. Ikke sjældent ender en arbejdslørdag efterfølgende i bålhygge, spilaften og med hygge til langt ud på aftenen.